Presenteras av Kökets butik

3 svamptorkar, budget - mellan - lyx

Att plocka och torka svamp är ett rent nöje - och ett perfekt sätt att spara svampen till ett senare tillfälle under året. Men en svamptork kan ju såklart även användas till att torka kött, örter eller frukt. Här är tips på tre riktigt bra svamptorkar i tro olika prisklasser!

Hur fungerar en svampork?

Det är så enkelt! Du lägger ut svamparna på de olika hyllplanen (utan att de ligger på varandra). De stora svamparna kan du dela i mindre bitar medan de små kan vara som de är.

Du ställer in tiden och torken suger sedan ur allt fukt ur svamparna. Svamparna ska bli så torra att de går att smula sönder.  Torkningsprocessen bibehåller alla viktiga vitaminer, näringsämnen och smaker i såväl svampar, frukt, örter eller kött. Förvara sedan svampen i en glasburk med tättslutande lock.

Svamptorkar finns i flera olika prisklasser, från flera tusenlappar till några hundralappar. Här är tre utvalda!

1. Budget

Nätt liten tork av märket Champion med 5 våningar torkningsgaller. 27 cm bred och 27 cm hög får den enkelt plats i köket och skåpen. Torken har två effektlägen med max 300W samt ett praktiskt överhettningsskydd. Pris: 399 kr.

Till torken >>

2. Mellan

Svamptork i rostfritt stål med fem våningar torkgaller och ett nät för örter av märket Steba. Torken är 30 cm hög och 37 cm bred och har en elektronisk timer från 1 - 36 timmar. Maxeffekt 350W. Pris: 629 kronor (ordinarie 1295 kronor). 

Till torken >>

3. Lyx

En lyxig och lite större variant på svamptork från Steba, 35 cm hög och 53 cm bred. Torken har 6 stycken metallgaller, en kraftfull fläkt, temperaturkontroll från 30 - 70° C och en elektronisk timer på 1- 24 timmar. Effekt 800W. Pris 1795 kr (ord. 3395 kronor) 

Till torken >>


Mustiga svampsoppor

Picka och sylta svampen

Svampglädje