Svamp- och salsicciapasta med tryffel

POPULÄRT
Svamp- och salsicciapasta med tryffel
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Svamp- och salsicciapasta med tryffel

13 ingredienser

40 min

Underbart god och smakrik pasta gjord på färsen i färska salsicciakorvar, grädde, citron och färsk tryffel. Toppa med ett krisp gjort på surdegsbröd och parmesan. Tips! Här hittar du recept på Benjamin's svampsoppa ifall du vill återanvända svampresterna som silades bort från soppan.

Ingredienser

portioner
  • 400 g rigatoni
  • 3 färska salsicciakorvar
  • 2 dl mousserande vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g champinjoner (alt svamprester från Benjamins recept på svampsoppa, se tips)
  • 1 citron, finrivet skal
  • tryffelsmör
  • färsk tryffel

Surdegssmul

  • 3 skivor surdegsbröd
  • flingsalt
  • 1 kruka färsk gräslök, finskuren
  • 1 citron, finrivet skal
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Börja med surdegssmulet. Lägg brödskivorna i frysen 3-4 timmar. Riv dem sedan grovt på rivjärn. Stek smulet i olivolja på medelvärme i en stekpanna. När smulet är krispigt, strö över flingsalt och riv över citronskal. Stek ytterligare ett par minuter.
  2. Ta pannan från värmen. Riv parmesanen fint och vänd ner det i pannan. Vänd ned gräslök, blanda ordentligt och ställ åt sidan.
  3. Koka pastan några minuter kortare än vad som står på förpackningen.
  4. Snitta korvarna på längden. Gröpt ut färsen och skär det i mindre bitar.
  5. Stek korvfärsen i olivolja i en vid panna på lite mer än medelvärme. Har du rester kvar från svampsoppan så tillsätter du 2 dl av det. Om inte, så riv champinjonerna grovt och vänd ner i stekpannan. När svampen släppt ev vätska, häll i det mousserande vinet. Låt koka ihop några minuter.
  6. Häll i grädden och låt koka ihop ytterligare några minuter. Riv i skalet från citronen.
  7. Häll av pastan, spara lite av pastavattnet. Lägg pastan i pannan med färsen. Rör i lite av pastavattnet samt tryffelsmöret.
  8. Lägg upp pastan och strö över surdegssmulet och gräslök. Avsluta med att riva över färsk tryffel.