Kantarelltoast med parmesan

Kantarelltoast med parmesan
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Kantarelltoast med parmesan

9

15 ingredienser

40 min

En riktigt krämig och goffig toast med smörstekta kantareller. Servera som förrätt eller som en enkel lunch med sallad till. 

Ingredienser

portioner4

Kantarellstuvning

  • 300 g trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron, finrivet skal
  • ev 2 msk fänkålsdill, hackad
  • 4 msk persilja, hackad
  • 100 g parmesanost, riven
  • Rostad bröd
  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör, till stekning
  • klyfta vitlök
  • olivolja
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlöken. Tvätta citronen och finriv skalet.
  2. Lägg kantarellerna i en panna på medelvärme. Stek tills all vätska har kokat bort. Tillsätt därefter smör och stek till gyllene färg. Tillsätt schalottenlök, citronskal och grädde, låt puttra ca 1 minut.
  3. Vänd ner parmesan, persilja och ev fänkålsdill i kantarellerna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta brödet i panna med smör och en vitlöksklyfta eller i brödrost. Strö över persilja på bröden och ringla över lite olivolja.
  5. Toppa bröden med kantarellstuvningen och riv över lite parmesan. Servera genast!