Trattkantarelltoast med parmesan
Trattkantarelltoast med parmesan
15 ingredienser
40 min
En riktigt krämig och goffig toast med smörstekta trattkantareller. Servera som förrätt eller som en enkel lunch med sallad till.
Ingredienser
Kantarellstuvning
- 300 g trattkantareller
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 2 schalottenlökar
- 1 citron, finrivet skal
- ev 2 msk fänkålsdill, hackad
- 4 msk persilja, hackad
- 100 g parmesanost, riven
- Rostad bröd
- 4 skivor surdegsbröd
- smör, till stekning
- klyfta vitlök
- olivolja
- 2 msk persilja, hackad
- salt
- peppar
Gör så här
- Rensa kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlöken. Tvätta citronen och finriv skalet.
- Lägg kantarellerna i en panna på medelvärme. Stek tills all vätska har kokat bort. Tillsätt därefter smör och stek till gyllene färg. Tillsätt schalottenlök, citronskal och grädde, låt puttra ca 1 minut.
- Vänd ner parmesan, persilja och ev fänkålsdill i kantarellerna. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta brödet i panna med smör och en vitlöksklyfta eller i brödrost. Strö över persilja på bröden och ringla över lite olivolja.
- Toppa bröden med kantarellstuvningen och riv över lite parmesan. Servera genast!