Kantarellsoppa med dill
Kantarellsoppa med dill
9 ingredienser
Dill och kantareller är en vanlig konstellation i Ryssland och andra östländer och en mycket lyckad sådan kan vi lova.
Receptet ger 3-4 portioner.
Ingredienser
- 7-8 dl kantareller
- 1 gul lök, finhackad
- 2 msk smör
- salt (efter smak)
- vitpeppar, ur kvarn
- 1 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong, tärning + vatten)
- några dillstjälkar
- 2 dl crème fraîche
- 3 msk dill, finhackad
Gör så här
- Finhacka kantarellerna.
- Fräs svamp och lök sakta i smör i en rymlig tjockbottnad
- kastrull tills de har fin färg och börjar dofta gott.
- Salta och peppra.
- Häll på buljongen och tillsätt dillstjälkarna.
- Låt soppan koka under lock i cirka 15 minuter.
- Fiska upp dillstjälkarna.
- Tillsätt crème fraiche och hackad dill.
- Låt koka upp och sedan sjuda i 5 minuter.
- Smaka av och servera, gärna med lantbröd eller vitt formbröd.