Kantarellsoppa med dill

Kantarellsoppa med dill
Foto: Stefan Wettainen
Pelle HolmbergJens Linder
Pelle HolmbergJens Linder

Kantarellsoppa med dill

9 ingredienser

Dill och kantareller är en vanlig konstellation i Ryssland och andra östländer och en mycket lyckad sådan kan vi lova.

Receptet ger 3-4 portioner.

Ingredienser

  • 7-8 dl kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar, ur kvarn
  • 1 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong, tärning + vatten)
  • några dillstjälkar
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk dill, finhackad

Gör så här

  1. Finhacka kantarellerna.
  2. Fräs svamp och lök sakta i smör i en rymlig tjockbottnad
  3. kastrull tills de har fin färg och börjar dofta gott.
  4. Salta och peppra.
  5. Häll på buljongen och tillsätt dillstjälkarna.
  6. Låt soppan koka under lock i cirka 15 minuter.
  7. Fiska upp dillstjälkarna.
  8. Tillsätt crème fraiche och hackad dill.
  9. Låt koka upp och sedan sjuda i 5 minuter.
  10. Smaka av och servera, gärna med lantbröd eller vitt formbröd.