Krämig pasta med lövbiff och champinjoner
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner
19 ingredienser
35 min
Underbart god och lättlagad helgmiddag - färsk pasta blandas med lövbiff och en gräddig sås med svamp, paprika och cognac.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 400-500 g färsk tagliatelle
- 300-400 g lövbiff
- 8-10 skogschampinjoner
- 0,5 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 klyfta vitlök
- 3 dl crème fraîche
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond)
- 1,5-2 msk cognac
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 0,5 msk färsk timjan, hackad
- smör, till stekning
- rapsolja, till stekning
- salt
- svartpeppar, nymalen
Tillbehör
- parmesanost, riven
- basilika
Gör så här
- Strimla lövbiffen grovt. Salta, peppra och ställ åt sidan.
- Skär svampen i klyftor. Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka vitlöken.
- Fräs svampen i en stekpanna, när svampen har släppt lite vätska och den kokat bort så tillsätter du smör. Låt fräsa några minuter.
- Tillsätt lök och paprika och låt fräsa till allt har mjuknat lite. Tillsätt vitlök, crème fraiche, grädde, fond, cognac och rödvinsvinäger. Rör om och låt koka ihop några minuter.
- Rör i timjan och smaka av såsen med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Hetta upp en stekpanna, gärna av gjutjärn, med rapsolja. Lägg i den strimlade lövbiffen. Stek på hög värme snabbt, max någon minut. Vänd runt så att köttet får fin färg.
- Blanda ner lövbiffen i såsen tillsammans med den nykokta pastan.
- Lägg upp på tallrikar, riv över rikligt med parmesan och toppa med färsk basilika. Servera direkt!