Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

POPULÄRT
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

157

19 ingredienser

35 min

Underbart god och lättlagad helgmiddag - färsk pasta blandas med lövbiff och en gräddig sås med svamp, paprika och cognac.

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g färsk tagliatelle
  • 300-400 g lövbiff
  • 8-10 skogschampinjoner
  • 0,5 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond)
  • 1,5-2 msk cognac
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk färsk timjan, hackad
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tillbehör

  • parmesanost, riven
  • basilika

Gör så här

  1. Strimla lövbiffen grovt. Salta, peppra och ställ åt sidan.
  2. Skär svampen i klyftor. Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs svampen i en stekpanna, när svampen har släppt lite vätska och den kokat bort så tillsätter du smör. Låt fräsa några minuter.
  4. Tillsätt lök och paprika och låt fräsa till allt har mjuknat lite. Tillsätt vitlök, crème fraiche, grädde, fond, cognac och rödvinsvinäger. Rör om och låt koka ihop några minuter.
  5. Rör i timjan och smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  7. Hetta upp en stekpanna, gärna av gjutjärn, med rapsolja. Lägg i den strimlade lövbiffen. Stek på hög värme snabbt, max någon minut. Vänd runt så att köttet får fin färg.
  8. Blanda ner lövbiffen i såsen tillsammans med den nykokta pastan.
  9. Lägg upp på tallrikar, riv över rikligt med parmesan och toppa med färsk basilika. Servera direkt!