Asiatisk sojapicklad svamp

Svamptapenade
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Asiatisk sojapicklad svamp

8 ingredienser

Karljohansvamp eller taggsvamp inlagd i soja med ingefära, fänkålsfrö och stjärnanis. Gott att toppa nudlar, macka eller servera som tillbehör till en gryta eller soppa.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 300 g svamp (t ex karljohan eller taggsvamp)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl japansk soja
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 4 stjärnanis
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Rensa och skiva svampen.
  2. Koka upp socker, soja, vinäger ingefära och kryddor.
  3. Drag kastrullen från värmen och blanda med svampen.
  4. Fyll i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara svalt, håller upp till 3 veckor i oöppnad förpackning.