Kantarellpasta med västerbottensost, valnötter och grönkål

Foto: Köket.se
Kantarellpasta med västerbottensost, valnötter och grönkål
11 ingredienser
20
En krämig pasta med smörstekta kantareller, citron och grönkål. Toppa med crunchiga valnötter och riv på rikligt med västerbottensost. En riktig höstfavorit!
Ingredienser
- 4 port Kungsörnen Svensk spaghetti
- 100 g valnötter
- smör, att steka i
- 150 g kantareller
- 1 gul lök
- 200 g grönkål
- 0,5 citron
- Västerbottensost, efter smak
- 1 kruka färsk persilja
- salt, efter smak
- peppar, efter smak
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av och spara någon deciliter av kokvattnet.
- Rosta valnötter i en torr panna. Lägg åt sidan.
- Ansa och stek kantareller i smör tills vätskan kokat ur och de fått fin färg.
- Under tiden, skala och hacka lök. Låt löken steka med kantarellerna.
- Riv grönkålen från sin stam och dela i mindre bitar. Stek någon minut tillsammans med löken och kantarellerna tills den mjuknat. Salta och peppra.
- Lyft över pastan i stekpannan. Späd med pastavatten och blanda runt tills det blir en krämig sås och allt gott fördelat sig jämnt. Pressa över citron och riv över rikligt med västerbottensost.
- Finhacka persilja och strö över pastan. Toppa med de rostade valnötterna.
TIPS!