Så kombinerar du rätt ost med rätt kex - den ultimata snabbguiden
Lagrad hårdost
Färskost
Mozzarella, Feta och Cream Cheese är milda, gräddiga och friska ostar med tydlig syra. Dessa passar bra till kexen Chili & Sesam, Grönkål & Havssalt, Havssaltade och Surdeg.
Vitmögelost
Se vårat recept på heta kex med krämig brieost och aprikoser
Blåmögelost
Roquefort, Stilton och Gorgonzola är smakintensiva och antingen gräddigt lena eller smuliga ostar med tydlig sälta och ton av umami samt arom av mögel. Dessa passar bra till kexen som Grönkål & Havssalt, Lätt Dinkel och Fina Rågkex.
Getost
Se vårat recept på utvalda mingelsnittar till midsommarbordet
Kittost
Tallegio, Appenzeller, Morbier och Fransk bondost är smakrika ostar som varierar från milda, mjuka och något fruktiga till hårda, starka och tydlig beska. Dessa passar bra till kexen Lätt Dinkel.