Lyxiga skagensnittar med löjrom

Lyxiga skagensnittar med löjrom

10 ingredienser

20 min

Som toast Skagen på kex i miniformat! Klassiska och lyxiga snittar som alltid gör succé - till sommarfesten, bröllopet, nyårsfesten eller när du bara vill lyxa till det lite extra.

Göteborgs Utvalda Havssaltade kex
Göteborgs Utvalda Havssaltade kex

Göteborgs Utvalda Havssaltade kex

Ett sprödbakat kex med en mjuk ton av olivolja och en distinkt sälta från grovkornigt havssalt.

Läs mer

Ingredienser

portioner st
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Havssaltade
  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl prästost, riven
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl färskost
  • 0,5 kruka dill, hackad
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • citron, saften
  • 50 g löjrom

Gör så här

  1. Skala alla räkor och lägg i en sil eller durkslag så de får rinna av lite. Grovhacka sedan räkorna.
  2. Lägg räkorna i en bunke och blanda med riven ost, majonnäs och färskost. Börja med lite majonnäs och se att röran inte blir för rinnig. Smaka upp med riven pepparrot, finhackad dill, salt och lite citronsaft.
  3. Lägg upp kexen på tallrik, toppa med skagenröra, en klick löjrom och en kvist dill.
TIPS!
Fler tips!
Göteborgs Utvalda Mingelsnittar till midsommarbordet - produkt

Fler tips!

Här hittar du mer inspiration och härliga recept från Göteborgs utvalda!

Läs mer