Få saker slåt en maffig ostbricka till festen, buffén, balkonghänget eller midsommar. Bygg upp en vacker bricka med olika kex, matchande ostar och vårens och sommarens goda råvaror!
Häll upp flädersaften i en liten kastrull och reducera till ungefär hälften, tills det blir en sirap. Smaka av med citronsaft, beroende på hur söt eller syrlig flädersaften är.
Rosta och hacka pistagenötterna.
Servera Göteborgs Utvalda Havssaltade kex med Gruyère, ringla över flädersirap och toppa med pistagenötter.
Chilikex med getostkräm
Dela getosten, ringla honung över och servera tillsammans med Göteborgs Utvalda Chili- och Sesamkex.
Roquefort med rabarberchutney
Skölj och skär rabarbern i bitar. Skala och hacka löken fint. Lägg ner i en kastrull tillsammans med lite smör och låt fräsa några minuter.
Tillsätt honung och vinäger och låt puttra ihop till en chutney, ca 15 minuter.
Låt svalna och servera med Göteborgs Utvalda Lätta Dinkelkex och roquefort.
Camembert med honungstekta päron och valnötter
Skiva päronen tunt. Hetta upp en stekpanna med smör, lägg i en kvist rosmarin och stek sedan päronskivorna tills de fått lite yta. Skvätt över lite citron och dra sedan av från värmen.
Hacka valnötterna och rosta i en torr panna. Tillsätt honung när nötterna fått lite färg och börjar lukta rostat. Låt karamelliseras ca 30 sekunder. Dra av från värmen.
Lägg päronskivorna på camembertosten, toppa med valnötterna och servera med Göteborgs Utvalda Surdegskex.
Servering
Lägg upp de fyra kombinationerna på en stor skärbräda och lägg ut chark, jordgubbar, skivad melon och mandlar där mellan.