3 magiskt goda snittar i vinter

3 magiskt goda snittar i vinter

17 ingredienser

60 min

Bjud på tre otroligt goda och festliga snittar i vinter! Frasiga kex toppade med vit- och blåmögelost ihop med härliga smaker ifrån glöggmarinerade fikon, rårörda hjortron och grönkålsströssel.

Göteborgs Utvalda
Göteborgs Utvalda västerbotten surdeg dinkel

Göteborgs Utvalda

Bakade med noga utvalda råvaror – för den goda smakens skull!

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken av varje sort

Kexsticks med Västerbottensost® vitmögelost och nöt- och grönkålsströssel

  • 100 g valnötter
  • 1 knippe grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 200 g délice de Bourgogne
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Kexsticks med Västerbottensost®

Dinkelkex med Roquefort och glöggmarinerade fikon

  • 2 dl alkoholfri glögg
  • 3 färska fikon
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Lätt Dinkel
  • 200 g roquefortost
  • 100 g pistagenötter, färdigrostade

Surdegskex med rårörda hjortron och camembert

  • 200 g camembertost
  • 225 g hjortron, färska eller frysta och tinade
  • 0,5 citron
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg
  • 1 kruka färsk rosmarin

Gör så här

Kexsticks med Västerbottensost® vitmögelost och nöt- och grönkålsströssel

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
  2. Lägg valnötter på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skölj och plocka några blad från grönkålsstammen och riv dem i mindre bitar. Lägg på plåten och massera in olja samt strö över en nypa flingsalt.
  4. Rosta valnötterna och grönkålen i mitten av ugnen ca 10 minuter tills att båda har fått färg och grönkålen är krispig.
  5. Knöla ihop bakplåtspappret så att nötterna och grönkålen smulas till mindre bitar.
  6. Skiva upp en bit Delice på ett kexsticks med Västerbottensost® och toppa med nöt- och grönkålsströssel.

Dinkelkex med Roquefort och glöggmarinerade fikon

  1. Koka ihop glöggen i en kastrull och reducera ner till något mindre än hälften.
  2. Skär fikonen i klyftor och lägg ner dem i glöggen och låt ta smak ca 1h.
  3. Finhacka pistagenötterna.
  4. Skiva upp en bit Roquefort på ett dinkelkex, lägg på fikon och toppa med nötsmul.

Surdegskex med rårörda hjortron och camembert

  1. Lägg hjortronen i en förslutningsbar burk, pressa i citron och häll på sockret. Rör om och låt stå i rumstemperatur ca 1h tills att sockret har lösts upp.
  2. Skiva upp en bit Camembert på ett surdegskex, lägg på en sked hjortronröra och toppa med rosmarin.
TIPS!
Fler tips!
Göteborg utvalda Varm brietårta med nötter tranbär och honung

Fler tips!

Här hittar du mer inspiration och härliga recept från Göteborgs utvalda!

Läs mer