Mingelsnittar till sommarfesten

Foto: Köket.se
Mingelsnittar till sommarfesten
21 ingredienser
30 min
Tre festliga, lättlagade och magiskt goda snittar med kex till sommarfesten! Servera som mingelsnittar eller som en del av midsommarbuffén.
Ingredienser
Surdegskex med getostkräm och jordgubbar
- 1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg
- 150 g getost (utan kanter)
- 0,5 dl crème fraîche
- 100 g jordgubbar
- crema di balsamico
Fina rågkex med krämig parmesanssill
- 1 förp Göteborgs Utvalda Fina rågkex
- 1 förp 5-minuterssill
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 dl parmesanost, riven
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 kruka färsk basilika
Havssaltade kex med örtig färskoströra
- 1 förp Göteborgs Utvalda Havssaltade
- 200 g färskost
- 1 salladslök, strimlad
- 0,5 dl färsk persilja, hackad
- 0,5 dl färsk dill, hackad
- 2 msk olivolja
- 1 citron, skal och saft
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Surdegskex med getostkräm och jordgubbar
- Mosa samman getost och crème fraiche med en gaffel till en kräm.
- Skölj och dela jordgubbarna i halvor eller klyftor (beroende hus stora dom är).
- Lägg upp en stor klick getostkräm på Göteborgs Utvalda Surdegskex, lägg på en jordgubbsklyfta och ringla över lite balsamico.
Fina rågkex med krämig parmesanssill
- Häll av sillbitarna och låt dem rinna av i ett durkslag.
- Blanda crème fraiche, majonnäs och riven parmesan i en bunke. Pressa ner vitlöken, tillsätt hackad basilika och rör om.
- Lägg upp sillröran på Göteborgs Utvalda Fina Rågkex precis innan servering.
Havssaltade kex med örtig färskoströra
- Skiva salladslöken fint och hacka örterna. Blanda med färskosten och rör ihop tillsammans med olivoljan.
- Smaka av röran med lite rivet citronzest, färskpressad citronsaft, salt och peppar.
- Toppa Göteborgs Utvalda Havssaltade kex med örtröran.
TIPS!