Snabba snittar med lax och picklad rödlök
Snabba snittar med lax och picklad rödlök
12 ingredienser
Underbara snittar med kallrökt lax, picklad rödlök på en krämig bädd av färskost och pepparrot. En riktig favorit såväl till påsk som sommarens alla fester.
Ingredienser
- 8-10 Göteborgs Utvalda Kexsticks med Västerbottensost®
- ca 8 skivor lax, kallrökt, ca 200 g
- 2-3 kvistar färsk dill
- svartpeppar
Pepparrotsost
- 100-150 g färskost
- 3-4 msk färsk pepparrot, riven
- salt
- peppar
Picklad rödlök
- 1 rödlök, tunt skivad
- 0,25 dl ättiksprit 12 %
- 0,5 dl strösocker
- 0,8 dl vatten
Gör så här
Picklad rödlök
- Gör en snabbpicklad rödlök med en så kallad 1-2-3-lag. Skala och skiva löken tunt och lägg i en burk eller skål med lock. Blanda socker, ättika och kallt vatten och rör sedan tills allt socker löst sig. Häll lagen över löken och låt dra gärna ett dygn i kyl innan du använder den.
Pepparrotsost
- Blanda riven pepparrot med färskost och smaka av med salt och peppar. Detta är en smaksak, en del vill ha betydligt mer pepparrot för att få mer sting. Du kan även köpa färdig färskost med pepparrotssmak i affären.
- Skiva laxen i tunnare strimlor. Bred ut pepparrotsosten över kexen och fördela ut laxstrimlorna på kexen. Toppa med picklad rödlök, nymald peppar och några dillkvistar.
TIPS!