Snittar med pumpakräm, parmesan och salvia

Snittar med pumpakräm, parmesan och salvia

7 ingredienser

45 min

Surdegskex, pumpakräm med brynt smör och salvia tillsammans massor med riven parmesan - så gör du godaste snittarna!

Göteborgs Utvalda Surdeg
Göteborgs Utvalda Surdegskex

Göteborgs Utvalda Surdeg

Ett krispigt kex med en perfekt balans mellan mild surdegssmak och sälta från havssalt.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg
  • 300 g butternutpumpa
  • 25 g smör
  • 10 blad färsk salvia
  • salt
  • 2 msk honung
  • 75 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort skalet på pumpan och skär den i bitar.
  2. Lägg pumpabitarna i en ugnsform och ringla över lite olja. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills pumpan är helt mjuk.
  3. Bryn smöret tills det börjar lukta nötigt och gott. Fritera sedan salvian snabbt i smöret innan smöret precis blivit klart. Lyft upp salvian och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Mosa pumpan tillsammans med det brynta smöret. Smaka av med salt.
  5. Lägg upp pumpakrämen på Göteborgs Utvalda Surdegskex och toppa sedan med lite honung, riven parmesanost och den friterade salvian.
TIPS!
Fler tips!
Göteborgs Utvalda Lyxiga skagensnittar med löjrom

Fler tips!

Här hittar du mer inspiration och härliga recept från Göteborgs utvalda!

Läs mer