Snittar med pumpakräm, parmesan och salvia
Snittar med pumpakräm, parmesan och salvia
7 ingredienser
45 min
Surdegskex, pumpakräm med brynt smör och salvia tillsammans massor med riven parmesan - så gör du godaste snittarna!
Ingredienser
- 1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg
- 300 g butternutpumpa
- 25 g smör
- 10 blad färsk salvia
- salt
- 2 msk honung
- 75 g parmesanost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort skalet på pumpan och skär den i bitar.
- Lägg pumpabitarna i en ugnsform och ringla över lite olja. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills pumpan är helt mjuk.
- Bryn smöret tills det börjar lukta nötigt och gott. Fritera sedan salvian snabbt i smöret innan smöret precis blivit klart. Lyft upp salvian och låt rinna av på hushållspapper.
- Mosa pumpan tillsammans med det brynta smöret. Smaka av med salt.
- Lägg upp pumpakrämen på Göteborgs Utvalda Surdegskex och toppa sedan med lite honung, riven parmesanost och den friterade salvian.
TIPS!