Fröknäcke med Västerbottensost och krämig gubbröra

Fröknäcke med Västerbottensost och krämig gubbröra

12 ingredienser

30 min

De absolut godaste snittarna till påskbordet och midsommarbuffén! Fröknäcke med Västerbottensost®, krämig gubbröra och brynt smör.

Göteborgs Utvalda Fröknäcke
Göteborgs Utvalda fröknäcke

Göteborgs Utvalda Fröknäcke

Vi har tagit allt det goda och mättande från fullkornet och kombinerat med hälsosamma, ugnsrostade fröer för den goda smakens skull.

Läs mer

Ingredienser

portioner15 - 20 stycken

Gubbröra

  • 125 g ansjovis
  • 2 ägg
  • 3 potatisar
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Servering

  • 1 förp Göteborgs Utvalda Fröknäcke Örter & Havssalt
  • ca 75 g Västerbottensost®
  • 1 rödlök
  • 50 g smör, brynt
  • färsk dill

Gör så här

  1. Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.
  2. Finhacka ansjovis, ägg och potatis och blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter. Ställ gubbröran i kylskåp fram till servering.
  3. Bryn smöret i en liten kastrull tills det blir gyllene och börjar lukta nötigt.
  4. Finhacka rödlöken.
  5. Halvera Göteborgs Utvalda Fröknäcken och lägg upp på ett serveringsfat. Lägg på en skiva Västerbottensost® och lägg på gubbröran. Toppa med finhackad rödlök, det brynta smöret och en dillkvist.
TIPS!
Toppbetyg!
Göteborgs utvalda Toppbetyg i smakbox

Toppbetyg!

Göteborgs utvalda Fröknäcke Chiliflakes & Solroskärnor har vunnit toppbetyg i Smakbox!

Läs mer