1 förp Göteborgs Utvalda Kexsticks med Västerbottensost®
Päron- och saffransmarmelad
0,5 kg päron (valfri sort)
0,5 g saffran
1,5 dl vit sirap
1 röd chilifrukt
2 dl syltsocker
Servering
125 g färskost (valfri sort, t.ex chevre eller naturell)
1 kruka färsk rosmarin
Gör så här
Päron- och saffransmarmelad
Skala päronen och dela dem i kvartar. Skär bort kärnhuset och skiva sedan tunt.
Lägg päronbitar, sirap och saffran i en kastrull och låt koka under lock ca 10 minuter.
Skölj, urkärna och skär små bitar av chilin.
Häll chilin och syltsockret i kastrullen ihop med syltsockret. Låt koka ytterligare 5 minuter tills att den tjocknat något. Häll upp i burkar och förvara kallt innan servering.
Servering
Bre på färskost på kexsticksen, toppa med marmeladen och några kvistar färsk rosmarin.