Pär Nilsson och Christel Schröder

Pär Nilsson och Christel Schröder

Maten smakar aldrig så gott som när man äter den under bar himmel. Så varför nöja sig med frystorkat eller varmkorv, när man med några enkla förberedelser kan laga en hel festmåltid i det fria? Genom att planera, skära, hacka och blanda allt i förväg kan man få så mycket roligare och godare mat på utflykten. Eller vad sägs om en varm potatissallad i folie, som tillagas över öppen eld då fisketuren är avslutad? I skidspåret, då det är gnistrande kallt, kan en het böngryta med chorizo, tillagad på trangiakök, göra att man orkar några kilometer extra. Och pannkakor som steks över öppen eld smakar betydligt bättre än de kalla man haft med sig hemifrån. "Uteliv" är en vädertålig kokbok med recept på maträtter som är lätta att äta, bära och tillaga utomhus!

Christel Schröder är fotograf och grafisk formgivare, utbildad på RMI Berghs. Hon har tidigare arbetat på Björn Dahlström Design i Stockholm och på Inbri reklambyrå i Åre, och driver numera eget företag i Sundsvall.

Pär Nilsson är utbildad kock och jobbar på Vin & Sprit i Sundsvall. Förutom matlagningen har han ett stort intresse för skidåkning och kajakpaddling.

Visar recept: Pär Nilsson och Christel Schröder