Matiga muffins

Fruktspett
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Matiga muffins

4

9 ingredienser

Matiga muffins att ha med sig på utflykten. Receptet kommer från härliga boken Utemat.

På bilden ser du även

Fruktspett

Ingredienser

  • 100 g kycklingfilé, stekt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk ketchup
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka kycklingen. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rumsvarmt margarin i bitar, mjölk, kyckling, ketchup, basilika och parmesan. Arbeta ihop till en deg. Klicka ut degen i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.