Färskpotatissallad med rökt fisk

Färskpotatissallad med rökt fisk
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Färskpotatissallad med rökt fisk

10 ingredienser

Färskpotatissallad med rökt fisk, gott nyttigt och lätt att ta med sig.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 10-18 färskpotatisar (små)
  • 2 rödlökar
  • 2 röda paprikor
  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • 1 kg hel rökt regnbågslax
  • 100 g sockerärtor
  • 50 g rucolasallad
  • 0,5 rosésallad, huvud
  • 0,5 krispsallad, huvud

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka potatisen och låt den svalna. Dela den i mindre bitar. Strimla rödlök och paprika. Dela tomaterna i 4 bitar vardera. Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar. Rensa och dela fisken i bitar. Strimla salladen. Blanda samtliga ingredienser försiktigt.