Pasta med skinka och ruccola

Pasta med skinka och ruccola
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Pasta med skinka och ruccola

6

11 ingredienser

ca 15 min

Pasta med skinksås och rucola. Enkelt och praktiskt när man är ute!

Ingredienser

portioner
  • 200 g rökt skinka, strimlad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 50 g pinjenötter (eller solrosfrön)
  • 100 g färskost med vitlökssmak
  • 1 dl vatten
  • 2-3 port pasta, kokt
  • 1 knippe rucolasallad

Smaksättning

  • salt
  • peppar
  • tabasco

Gör så här

  1. Fräs skinka, lök och paprika i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt nötter eller frön.
  3. Rör ner färskosten.
  4. Tillsätt vatten.
  5. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  6. Om du använder färdigkokt pasta, lägg i pastan och låt den bli varm.
  7. Lägg i ruccolasalladen och servera genast.