Så gör du bästa burgaren - 5 tips för att lyckas

Få saker slår en hemlagad burgare! Här hittar du knepen som behövs för att få till en riktigt saftigt och god hamburgare och de bästa tillbehören.

1. Välj rätt färs

Här finns det olika skolor, men generellt ska du leta efter en grovmalen färs med hög fetthalt. Som till exempel nötfärs av malet högrev eller blandfärs. Du kan också tillsätta talg om du väljer ett magrare kött. Fråga i charkdisken i din butik så kan de mala och sätta ihop en burgare efter hur du vill ha den.

2. Blanda försiktigt!

Om färsen knådas för hårt och för mycket  blir burgaren kompakt och seg. Forma burgaren luftig och fin, tjockleken är upp till dig. Krydda med salt och peppar precis innan burgaren går ner i pannan. Ingen annan kryddning behövs.

3. Stek rätt

Få till en bra stekyta! Var inte rädd för att steka på hög värme. Burgaren ska få en brynt och fin yta med ett saftigt inre. Stek ca 2-4 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Tänk på att burgaren efterstekt lite, så du räknar med det för att få just den innertemperatur som du vill ha.

4. Lägg kärlek på tillbehören

Det är nästan lika viktigt som själva burgaren! Smaka dig fram till bröd, ost och andra tillbehör som du gillar. Är du extra ambitiös – baka eget bröd! Glöm inte att steka brödet så även det får en krispig yta på insidan.

Lägg salladsbladen i kallt vatten under tiden du steker köttet så de blir krispiga fina.

Smaka på löken hur stark den är och bestäm mängd därefter. Tycker du löken är godast karamelliserad, rå eller picklad? 

Gör en riktigt god dressing!

5. Få till perfekta pommes

Ingen burgare är komplett utan riktigt bra pommes till! Så här gör du pommes till perfektion:

Detaljerat recept på Pauls pommes >>


Mest populära burgare

Fler tips!

  • Potatisgratäng med rosmarin och dragon

    8 krämiga potatisgratänger

    Få saker går upp mot en krämig gratäng! Här har vi listat våra 8 godaste gratänger >>
  • Stekt abborre med smörslungad spetskål

    Smarta kockknep!

    Kockarnas hemliga knep - så här lagar du mat som på restaurang!
  • Vildsvinsgryta med kaffe- och choklad

    Höstens godaste grytor

    Mustiga långkok med kött och rotfrukter, eller en snabblagad gryta med nyplockade kantareller? Här hittar du inspiration och recept.
  • Soppa på gula kantareller och sherry

    Recept med kantareller

    Smörstekta kantareller, kantarellstuvning på toast, kantarellpaj och kantarellsoppa. Här hittar du massor av recept med kantareller!
  • Så mustar du äpplen

    Höstmys med Mandelmanns

    Höst = skördefest! Njut av hösten och alla goda råvaror precis som på Mandelmanns gård! Här här hittar du Gustav och Maries bästa höstrecept från knäckig toscakaka till pressad äppelmust och syrlig kimchi!
  • Kyckling med basilika- och citronolja samt mozzarellagratinerad broccoli och tomat

    Kycklingfilé i ugn

    Enkla och goda recept med kycklingfilé i ugn - perfekt till helgens middagar eller som snabba vardagsräddare!
  • Carpaccio på polkabetor

    Enkla förrätter som gästerna älskar

    Här hittar du kockarnas recept på 7 enkla förrätter som tar max 30 minuter att svänga ihop.
  • Så lyckas du med äppelmos2

    Så lyckas du med äppelmos

    Nu är äppelsäsongen igång och det är dags att koka mos! Här är allt du behöver veta hur du gör ett perfekt äppelmos.
    Sponsrat innehåll