Pauls pommes frites
Pauls pommes frites
5 ingredienser
1,5 h
Pauls krispiga pommes frites tog juryn i Sveriges mästerkock med storm. Leif Mannerström utnämnde dem till de godaste pommes frites han ätit i Stockholm.
Vill du veta mer om Paul och det han friterar? Läs vår intervju här!
Ingredienser
- 2 l vatten
- 1 msk ättiksprit 12 %
- 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward)
- 1 msk salt
- frityrolja
Gör så här
- Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.
Steg 1
- Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Potatisen ska inte spricka.
- Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.
Steg 2
- Värm frityroljan till 160 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.
Steg 3
- Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3.