Pauls pommes frites

764 röster
1,5 h
Pauls pommes frites
Foto: Paul Kühlhorn

Pauls krispiga pommes frites tog juryn i Sveriges mästerkock med storm. Leif Mannerström utnämnde dem till de godaste pommes frites han ätit i Stockholm.

Vill du veta mer om Paul och det han friterar? Läs vår intervju här!

Visa mer
1,5 h

Du behöver

  • 2 l vatten
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward)
  • 1 msk salt
  • frityrolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.
  2. Steg 1
    Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Potatisen ska inte spricka.
  3. Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.
  4. Steg 2
    Värm frityroljan till 180 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.
  5. Steg 3
    Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3.

Laddar fler recept...