Fiskburgare med krämig kålsallad

koket.se
Fiskburgare med krämig kålsallad SE
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Fiskburgare med krämig kålsallad

14 ingredienser

45 min

Somrig och fräsch fiskburgare på torskfilé som grovhackas och som tillsammans med citron, dill och jalapeño blir till små fiskbiffar att servera i bröd tillsammans med en krämig kålsallad på spetskål.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fiskburgare

  • 500 g torsk, grovt hackad
  • 0,5 kruka färsk dill, grovt hackad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 jalapeño, fint hackad
  • ev ägg
  • 50 g smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning
  • 4 hamburgerbröd (gärna brioche)

Kålsallad

  • 300 g spetskål, fint strimlad (eller vitkål)
  • 0,5 purjolök, fint skivad
  • 0,5 kruka färsk dill
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • salt

Gör så här

Fiskburgare

  1. Hacka torsken grovt. Finhacka dillen. Dela, kärna ur och finhacka jalapeñon.
  2. Blanda torsk, salt, dill, citronskal och jalapeño. Om det känns som om fiskbitarna inte binder så kan man tillsätta ett ägg till blandningen, det gör att biffarna håller ihop bättre under stekningen.
  3. Forma burgare av blandningen. Stek dem i smör och rapsolja i en stekpanna.
  4. Stek brödet på snittytan precis före servering.

Kålsallad

  1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull
  2. Strimla kål och purjolök. Lägg kål och purjolök i det kokande vattnet någon minut. Ta upp och kyl ner i isvatten. Häll av vattnet och torka kål och purjo väl på en kökshandduk.
  3. Finhacka dillen. Blanda majonnäs, dill och senap. Smaka av med salt. Blanda majonnäsen med kål och purjolök.
  4. Lägg ihop bröd, torskburgare och kålsallad. Servera genast.