Fiskburgare med krämig kålsallad
Fiskburgare med krämig kålsallad
13 ingredienser
45 min
Somrig och fräsch fiskburgare på torskfilé som grovhackas och som tillsammans med citron, dill och jalapeño blir till små fiskbiffar att servera i bröd tillsammans med en krämig kålsallad på spetskål.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
Fiskburgare
- 500 g torsk, grovt hackad
- 0,5 kruka färsk dill, grovt hackad
- 1 citron, finrivet skal
- 1 jalapeño, fint hackad
- 50 g smör, till stekning
- rapsolja, till stekning
- 4 hamburgerbröd (gärna brioche)
Kålsallad
- 300 g spetskål, fint strimlad (eller vitkål)
- 0,5 purjolök, fint skivad
- 0,5 kruka färsk dill
- 2 dl majonnäs
- 2 msk dijonsenap
- salt
Gör så här
Fiskburgare
- Hacka torsken grovt. Finhacka dillen. Dela, kärna ur och finhacka jalapeñon.
- Blanda torsk, salt, dill, citronskal och jalapeño. Forma burgare av blandningen. Stek dem smör och rapsolja i en stekpanna.
- Stek brödet på snittytan precis före servering.
Kålsallad
- Koka upp vatten och salt i en stor kastrull
- Strimla kål och purjolök. Lägg kål och purjolök i det kokande vattnet någon minut. Ta upp och kyl ner i isvatten. Häll av vattnet och torka kål och purjo väl på en kökshandduk.
- Finhacka dillen. Blanda majonnäs, dill och senap. Smaka av med salt. Blanda majonnäsen med kål och purjolök.
- Lägg ihop bröd, torskburgare och kålsallad. Servera genast.