Myllymäkis hembakade hamburgerbröd
Myllymäkis hembakade hamburgerbröd
6 ingredienser
2 h
Ett riktigt saftigt hembakat bröd till hamburgaren är ett måste. Tommy Myllymäkis recept lever upp till förväntningar på ett riktigt gott burgarbröd.
Ingredienser
- 5,5 dl vetemjöl
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 ägg
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader.
- Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
- Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
- Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, en per bröd.
- Lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.