Picklad rödlök - Tareq Taylors recept

Picklad rödlök - Tareq Taylors recept
Foto: Peter Kroon
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Picklad rödlök - Tareq Taylors recept

4 ingredienser

10 min

Enkelt recept på picklad rödlök. Ett gott komplement till rätter med färs.

Ingredienser

  • 500 g rödlök
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skala rödlöken. Skiva tunt och lägg den i en väl rengjord burk eller skål med lock.
  2. Blanda ättika, socker och kallt vatten. Rör tills allt socker löst sig. Det går snabbast med en stavmixer.
  3. Slå lagen över löken och låt stå i kylen till nästa dag. Löken smakar bäst inom en vecka, men håller upp till en månad i kyl.