Picklad rödlök - Tareq Taylors recept

24 röster
10 min
Picklad rödlök - Tareq Taylors recept
Foto: Peter Kroon

Recept ur boken Favoriter av Tareq Taylor, Books by Tareq Taylor

Favoriter - Tareq Taylor§
10 min

Du behöver

  • 500 g rödlök
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skala rödlöken. Skiva tunt och lägg den i en väl rengjord burk eller skål med lock.
  2. Blanda ättika, socker och kallt vatten. Rör tills allt socker löst sig. Det går snabbast med en stavmixer.
  3. Slå lagen över löken och låt stå i kylen till nästa dag. Löken smakar bäst inom en vecka, men håller upp till en månad i kyl.
Tips!
Favoriter - Tareq Taylor§

Recept ur boken

Favoriter av Tareq Taylor, Books by Tareq Taylor

20 april 2020