Picklad rödlök - Tareq Taylors recept

Picklad rödlök - Tareq Taylors recept
Foto: Peter Kroon
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Picklad rödlök - Tareq Taylors recept

28

4 ingredienser

10 min

Enkelt recept på picklad rödlök. Ett gott komplement till rätter med färs.

Favoriter - Tareq Taylor

Favoriter

Receptet är ur boken Favoriter av Tareq Taylor, Books by Tareq Taylor

Ingredienser

  • 500 g rödlök
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skala rödlöken. Skiva tunt och lägg den i en väl rengjord burk eller skål med lock.
  2. Blanda ättika, socker och kallt vatten. Rör tills allt socker löst sig. Det går snabbast med en stavmixer.
  3. Slå lagen över löken och låt stå i kylen till nästa dag. Löken smakar bäst inom en vecka, men håller upp till en månad i kyl.
TIPS!
Favoriter - Tareq Taylor

Recept ur boken

Favoriter av Tareq Taylor, Books by Tareq Taylor

läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer