Tom Sjöstedt lagar en riktigt grym kycklingburgare som har allt, frasig pankopanering, krispig broccoli, chilipicklad gurka och en krämig sojamajo. Kan vara den godaste kycklingburgaren du någonsin smakat!
Börja med chiligurkan. Koka upp ättika, socker och grön chili. Låt svalna. Skiva gurkan tunt och låt ligga i lagen. Gärna över natten i kylen.
Rör ihop majonnäs och soja. Smaka av med salt.
Skiva broccolin tunt. Skala, halvera och skiva löken tunt. Blanda med olivolja och smaka av med salt och peppar.
Om kycklingfiléerna är stora - skär dem på mitten så att det blir två tunna filéer (om de är tjocka så tar de längre tid att bli genomstekta). Salta och peppra kycklingen. Gnid in med kryddorna.
Vänd runt dem i gräddfil och panera i panko.
Fritera kycklingfiléerna i omgångar gyllenbruna i olja. Kycklingens innertemperatur ska vara minst 72 grader.
Rosta bröden i ugnen på 225 grader, ca 5 minuter på grillvärme.
Fördela broccolisallad, gurka, majonnäs, kyckling och koriander mellan bröden.