Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland.
21:52
Säsongsstart. Per Morberg får besök av sina gamla vapendragare från Sveriges mästerkock, Leif Mannerström och Markus Aujalay. De pratar minnen och lagar mat tillsammans. Det blir kokta havskräftor, stekt rådjurssadel och Pavlovatårta.
22:06
Per ger sig ut i Trosas skärgård med fiskaren Fredrik Bäck för att försöka dra upp en gädda eller två till kvällens meny som består av fish and chips. Det serveras även kronärtskockor och fransk citronpaj.
22:10
Per Morberg lagar moules marinières, halstrad råbiff och pommes allumettes. Hans fru Inese svänger ihop en chokladfondant till efterrätt.
21:58
Per Morberg besöker en getfarm på den sörmländska landsbygden där han inhandlar flera produkter gjorda på getmjölk. Väl hemma i köket bjuder han på gratinerade rödbetor med getost, klassisk kycklinggryta med curry och vattenmelon med getyoghurt.
22:01
Per Morberg tillagar pasta på tre sätt. Det blir en egen variant på ravioli, pasta vongole och en pastarätt med italiensk korv.
22:09
Per Morberg lagar fläsklägg med rotmos och kokar majskolvar på ett annorlunda sätt. Det blir även hemlagad glass med kokossmak.
21:55
Det blir tema äpplen när Per ger sig ut för att plocka sina egna och sedan gör både äppelmos och äppelpannkaka i ugn. Han lagar även en personlig favorit, köttsoppa med grönsaker.
21:57
Per Morberg visar hur enkelt det kan vara att göra hemlagad glass. Sedan köper han grönsaker och beger sig till sitt och frun Ineses smultronställe. Inese har fiskat gös så det blir grillad gösfilé med smörslungade grönsaker ute i det fria.
22:11
Per Morberg gör laxmousse och tillreder lammstek med en variant på ugnsbakad potatis. Det blir även italienska skorpor.
22:06
Säsongsavslutning. Per Morberg lagar en klassisk gubbröra och dillkött som tillagas enligt konstens alla regler. Till efterrätt blir det krusbärskompott.
Recept
För en ännu bättre Play-upplevelse, använd dessa ikoner i spelaren: