vad blir det för mat

Vad blir det för mat - säsong 10

Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland.

vadblirdetformat-s10e1
play

21:52

Vad blir det för mat - del 1

Säsongsstart. Per Morberg får besök av sina gamla vapendragare från Sveriges mästerkock, Leif Mannerström och Markus Aujalay. De pratar minnen och lagar mat tillsammans. Det blir kokta havskräftor, stekt rådjurssadel och Pavlovatårta.

vadblirdetformat-s10e2
play

22:06

Vad blir det för mat - del 2

Per ger sig ut i Trosas skärgård med fiskaren Fredrik Bäck för att försöka dra upp en gädda eller två till kvällens meny som består av fish and chips. Det serveras även kronärtskockor och fransk citronpaj.

vadblirdetformat-s10e3
play

22:10

Vad blir det för mat - del 3

Per Morberg lagar moules marinières, halstrad råbiff och pommes allumettes. Hans fru Inese svänger ihop en chokladfondant till efterrätt.

vadblirdetformat-s10e4
play

21:58

Vad blir det för mat - del 4

Per Morberg besöker en getfarm på den sörmländska landsbygden där han inhandlar flera produkter gjorda på getmjölk. Väl hemma i köket bjuder han på gratinerade rödbetor med getost, klassisk kycklinggryta med curry och vattenmelon med getyoghurt.

vadblirdetformat-s10e5
play

22:01

Vad blir det för mat - del 5

Per Morberg tillagar pasta på tre sätt. Det blir en egen variant på ravioli, pasta vongole och en pastarätt med italiensk korv.

vadblirdetformat-s10e6
play

22:09

Vad blir det för mat - del 6

Per Morberg lagar fläsklägg med rotmos och kokar majskolvar på ett annorlunda sätt. Det blir även hemlagad glass med kokossmak.

vadblirdetformat-s10e7
play

21:55

Vad blir det för mat - del 7

Det blir tema äpplen när Per ger sig ut för att plocka sina egna och sedan gör både äppelmos och äppelpannkaka i ugn. Han lagar även en personlig favorit, köttsoppa med grönsaker.

vadblirdetformat-s10e8
play

21:57

Vad blir det för mat - del 8

Per Morberg visar hur enkelt det kan vara att göra hemlagad glass. Sedan köper han grönsaker och beger sig till sitt och frun Ineses smultronställe. Inese har fiskat gös så det blir grillad gösfilé med smörslungade grönsaker ute i det fria.

vadblirdetformat-s10e9
play

22:11

Vad blir det för mat - del 9

Per Morberg gör laxmousse och tillreder lammstek med en variant på ugnsbakad potatis. Det blir även italienska skorpor.

vadblirdetformat-s10e10
play

22:06

Vad blir det för mat - del 10

Säsongsavslutning. Per Morberg lagar en klassisk gubbröra och dillkött som tillagas enligt konstens alla regler. Till efterrätt blir det krusbärskompott.

Recept

TIPS

För en ännu bättre Play-upplevelse, använd dessa ikoner i spelaren: