Ineses chokladfondant

30 m
4
Ineses chokladfondant
Foto: Martin Löf
30 m
4

Du behöver

Chokladfondant

  • 125 g smör
  • 125 g mörk chocklåd
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 25 g mjöl
  • vetemjöl, till att pudra formarna

Servering

  • vaniljglass
  • apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smält ihop smör och choklad i ett vattenbad. Vispa ägg, äggulor och socker. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten.
  2. Sikta i kakao och mjöl i smeten och rör om ordentligt.
  3. Smöra små formar ordentlig och pudra med mjöl.
  4. Häll sedan i smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter. Ta ut formarna och låt vila en stund innan servering.
  5. Häll ut fondanten på en tallrik och servera med en glasskula och apelsinfiléer och pudra över lite kakao.
Kommentera receptet

Fler goda recept