Ineses chokladfondant

42 röster
30 m
4
Ineses chokladfondant
Foto: Martin Löf

En chokladfondant ska vara riktigt saftig och liksom rinna ut på tallriken. Servera gärna med lite apelsin och vaniljglass!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Chokladfondant

  • 125 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 25 g mjöl
  • vetemjöl, till att pudra formarna

Servering

  • vaniljglass
  • apelsin
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smält ihop smör och choklad i ett vattenbad. Vispa ägg, äggulor och socker. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten.
  2. Sikta i kakao och mjöl i smeten och rör om ordentligt.
  3. Smöra små formar ordentlig och pudra med mjöl.
  4. Häll sedan i smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter. Ta ut formarna och låt vila en stund innan servering.
  5. Häll ut fondanten på en tallrik och servera med en glasskula och apelsinfiléer och pudra över lite kakao.
16 februari 2017
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...