Ineses chokladfondant

45 röster
30 m
4
Ineses chokladfondant
Foto: Martin Löf
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Chokladfondant

  • 125 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 25 g vetemjöl
  • vetemjöl, till att pudra formarna

Servering

  • vaniljglass
  • apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smält ihop smör och choklad i ett vattenbad. Vispa ägg, äggulor och socker. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten.
  2. Sikta i kakao och mjöl i smeten och rör om ordentligt.
  3. Smöra små formar ordentlig och pudra med mjöl.
  4. Häll sedan i smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter. Ta ut formarna och låt vila en stund innan servering.
  5. Häll ut fondanten på en tallrik och servera med en glasskula och apelsinfiléer och pudra över lite kakao.
16 februari 2017