Ineses chokladfondant
Ineses chokladfondant
10 ingredienser
30 m
En chokladfondant ska vara riktigt saftig och liksom rinna ut på tallriken. Servera gärna med lite apelsin och vaniljglass!
Ingredienser
Chokladfondant
- 125 g smör
- 125 g mörk choklad
- 3 ägg
- 2 äggulor
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 25 g vetemjöl
- vetemjöl, till att pudra formarna
Servering
- vaniljglass
- apelsin
Gör så här
- Sätt ugnen på 190 grader. Smält ihop smör och choklad i ett vattenbad. Vispa ägg, äggulor och socker. Vänd ner chokladsmeten i äggsmeten.
- Sikta i kakao och mjöl i smeten och rör om ordentligt.
- Smöra små formar ordentlig och pudra med mjöl.
- Häll sedan i smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter. Ta ut formarna och låt vila en stund innan servering.
- Häll ut fondanten på en tallrik och servera med en glasskula och apelsinfiléer och pudra över lite kakao.