• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vattenmelon med getyoghurt

Vattenmelon med getyoghurt
Foto: Martin löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Vattenmelon med getyoghurt

4 steg att laga

5 ingredienser

10 m + tid i kyl

En svalkande efterrätt i sin enkelhet! Försök få tag i en yoghurt på getmjölk, men annars går det bra med vanlig yoghurt också.

Ingredienser

4 portioner
  • 0,5 vattenmelon
  • 1 citron
  • färsk mynta, några kvistar
  • 3 msk honung, flytande
  • 2 dl yoghurt, gärna från get

Gör så här

  1. Skölj av melonen och skär upp den i stora bitar. Lägg bitarna i en stor skål.
  2. Riv ner skalet från citronen och pressa över saften.
  3. Hacka i myntan och blanda runt och låt stå i kylen och safta tills sig 1 timme innan servering.
  4. Rör ihop honung och yoghurt och häll över melonbitarna vid servering .