Äppelpannkaka i ugn

21 röster
40 m
4-6

Ugnspannkaka med äppelklyftor vända i kanel och socker. Ljuvligt gott i sin enkelhet!

Visa mer
40 m
4-6

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 krm salt
  • 6 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2-3 äpplen
  • malen kanel (efter smak)
  • råsocker (efter smak)
  • smör, till att smörja formen med
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop allt mjöl med ägg, salt och hälften av mjölken. Rör ihop till en jämn smet. Smält smöret och tillsätt tillsammans med resten av mjölken i smeten. Låt stå och svälla till sig i 30 minuter.
  3. Under tiden, skala och skär äpplena i tunna skivor och blanda runt dem i råsocker och kanel i en skål.
  4. Smörj en stor ugnsfast form eller djup plåt med en rejäl klick smör. Formen ska vara så pass stor att det blir ca 1 cm smet i botten. Häll i smeten i formen och lägg i äppelskivorna. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
  5. Servera med äppelmos och en klick vispad grädde.
6 mars 2017
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...