Äppelpannkaka i ugn

Äppelpannkaka i ugn
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Äppelpannkaka i ugn

9 ingredienser

40 m

Ugnspannkaka med äppelklyftor vända i kanel och socker. Ljuvligt gott i sin enkelhet!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 krm salt
  • 6 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2-3 äpplen
  • malen kanel (efter smak)
  • rörsocker (efter smak)
  • smör, till att smörja formen med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop allt mjöl med ägg, salt och hälften av mjölken. Rör ihop till en jämn smet. Smält smöret och tillsätt tillsammans med resten av mjölken i smeten. Låt stå och svälla till sig i 30 minuter.
  3. Under tiden, skala och skär äpplena i tunna skivor och blanda runt dem i råsocker och kanel i en skål.
  4. Smörj en stor ugnsfast form eller djup plåt med en rejäl klick smör. Formen ska vara så pass stor att det blir ca 1 cm smet i botten. Häll i smeten i formen och lägg i äppelskivorna. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
  5. Servera med äppelmos och en klick vispad grädde.