Kokosglass i kokosnöt

Kokosglass i kokosnöt
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Kokosglass i kokosnöt

7 ingredienser

45 m

Krämig glass på kokosmjölk och färskt kokoskött serverad i sitt eget skal. Både vackert och gott!

Ingredienser

portioner
  • 2 kokosnötter
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5-1 limefrukt, skal och saft
  • choklad, till servering

Gör så här

  1. Såga isär kokosnötterna i två delar och gröp ur kokosköttet. Kom ihåg att spara de fyra kokosnötskalen.
  2. Skär av det mörka skalet och riv kokosen fint på rivjärn eller med hjälp av en mandelkvarn.
  3. Separera äggen och lägg gulorna i en kastrull. Häll i socker, kokosmjölk och grädde i kastrullen.
  4. Värm upp blandningen försiktigt tills den tjocknar något och ställ undan för att svalna innan den skall i glassmaskinen. Häll i den rivna kokosen efter smak. Pressa i limesaft efter smak.
  5. Häll smeten i en glassmaskin och kör den enligt tillverkarens anvisningar. När glassen har frusit ihop något fyll kokosskalen upp till kanten.
  6. Garnera med en chokladbit, lite rivet skall från lime och riven kokos. Ställ in frysen så den får frysa ett tag till. Tag fram 10 minuter innan servering