Per Morbergs jordgubbsglass

20 m + tid i glassmaskin
2 liter
Per Morbergs jordgubbsglass
Foto: TV4

Det finns ingen genväg till en riktigt bra glass enligt Per. Hans recept ger en len, mild och mjuk glass på riktiga råvaror.

23 mars 2017
20 m + tid i glassmaskin
2 liter

Du behöver

  • 1 l färska jordgubbar (eller 700 g djupfrysta)
  • en nypa råsocker efter behag
  • 2 dl strösocker
  • 10 äggulor
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna och lägg ner i en kastrull med lite vatten i botten. Strö på lite råsocker och lägg på ett lock och låt sakta koka upp i 10 minuter.
  2. Vispa upp sockret med äggulorna till en fluffig konsistens.
  3. Häll i mjölken och grädden i kastrullen med jordgubbarna. Mixa sedan jordgubbarna och gräddmjölken med en stavmixer till en slät smet. Häll i de vispade äggulorna och rör om.
  4. Ställ undan kastrullen så det svalnar och blir kallt innan ni häller det i glassmaskinen. När glassen har gått ihop till en krämig massa i maskinen, ta upp den och lägg i en form och låt ”frysa” till ytterligare.
Kommentera receptet

Fler goda recept