Gubbröra à la Per Morberg

Gubbröra à la Per Morberg
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Gubbröra à la Per Morberg

9 ingredienser

20 m

Klassisk, krämig och perfekt gubbröra i sin enkelhet. Salt ansjovis, hårdkokta ägg, rödlök och färska örter rörs samman med rå äggula och senap.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök
  • 1 knippe blandade örter (dill, persilja och gräslök)
  • 1,5 förp Grebbestads ansjovis [à 170 g]
  • 1 äggula, rå
  • 1 tsk dijonsenap
  • ansjovisspad (lite av)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka de hårdkokta äggen och finhacka rödlöken och örterna.
  2. Lyft upp ansjovisarna från spaden och skiva ansjovisfiléerna i lagom stora bitar.
  3. Blanda alltsammans med äggulan och senapen. Rör om och smaka med salt och peppar och eventuellt med ansjovisspadet. Serva gärna på en knäckebrödsskiva.