Gubbröra à la Per Morberg

65 röster
20 m
4

Klassisk, krämig och perfekt gubbröra i sin enkelhet. Salt ansjovis, hårdkokta ägg, rödlök och färska örter rörs samman med rå äggula och senap. 

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök
  • 1 knippe örter (dill, persilja och gräslök)
  • 1,5 förp Grebbestads ansjovis (à 170 g)
  • 1 rå äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • lite av ansjovisspadet
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka de hårdkokta äggen och finhacka rödlöken och örterna.
  2. Lyft upp ansjovisarna från spaden och skiva ansjovisfiléerna i lagom stora bitar.
  3. Blanda alltsammans med äggulan och senapen. Rör om och smaka med salt och peppar och eventuellt med ansjovisspadet. Serva gärna på en knäckebrödsskiva.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...