Färska majskolvar
Färska majskolvar
6 ingredienser
Kokta majskolvar med en ordentlig klick smör är alltid en uppskattad förrätt! Antingen kan du koka majsen i mjölk, vatten och smör eller köra den moderna varianten med vakuumpackning och modern ugn med ångfunktion.
Ingredienser
- 4 majskolvar
- 200 g smör
- 1 l mjölk
- 1 l vatten
- salt
- peppar
Gör så här
Kokta majskolvar
- Rensa bort skalet på majskolven och koka kolvarna i mjölk, vatten och 100 g smör.
- Tag en rymlig gryta eller wokpanna och lägg i resterande smör och majskolvarna.
- Låt kolvarna puttra i smöret under 10 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat och häll över smöret från pannan.
Med vakuummaskin
- Alternativt gnider du in majskolvarna med 100-200 g smör och salt. Stoppar in kolvarna i en vakuumpåse och vakuumpackar majskolvarna
- Ånga majskolvarna i ca 100-120 grader i 15 minuter. Sprätta upp påsen och ät!