Per Morbergs moules marinières

43 röster
40 m
4
Per Morbergs moules marinières
Foto: Martin Löf

Den franska klassikern vinkokta musslor är en fantastisk förrätt du inte kan äta för mycket av!

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg musslor
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 4 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • salt och peppar
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Skrapa och tvätta musslorna noga. Se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
  2. Skär alla grönsaker och lökar i fina bitar och hetta upp en kastrull med olivolja.
  3. Häll i musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
  4. Rör i kryddorna, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt musslorna koka tills de öppnar sig.
  5. Serveras ångande med hackad persilja.
16 februari 2017

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept