Per Morbergs moules marinières

40 m
4
Per Morbergs moules marinières
Foto: Martin Löf
40 m
4

Du behöver

  • 1 kg musslor
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 4 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • salt och peppar
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Skrapa och tvätta musslorna noga. Se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
  2. Skär alla grönsaker och lökar i fina bitar och hetta upp en kastrull med olivolja.
  3. Häll i musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
  4. Rör i kryddorna, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt musslorna koka tills de öppnar sig.
  5. Serveras ångande med hackad persilja.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept