Markiz grytskola

Markiz grytskola

En mustig gryta är en svårslagen favorit när temperaturen sjunker och suget efter lite rejälare mat sätter in. Här tipsar Markiz om 5 saker att tänka på för den perfekta grytan.

Balansera smakerna

En bra gryta har en balanserad smakprofil med rätt proportioner av sött, surt, salt och umami. Se till att smaka av under tillagningen och justera vid behov.

Tid och tålamod

Grytor mår oftast bra av långsam tillagning på lite lägre värme. Ge ingredienserna tid att utveckla sina smaker och låt grytan koka ihop ordentligt.

Tillsätt i rätt ordning

Rotgrönsaker och kött som behöver längre tid bör läggas i tidigt, medan känsligare grönsaker som t ex zucchini, paprika och bladgrönsaker kan läggas i senare.

Anpassa efter säsong, smak och tillgång

Våga vara flexibel med recept. Byt ut ingredienser mot de du råkar ha hemma eller till de som är i säsong. Det kan leda till fantastiska smakkombinationer.

Låt stå och återanvänd resterna

Grytor blir ofta ännu godare efter att ha fått vila över natten, så gör gärna din gryta dagen innan. Det som blir över kan du frysa in eller piffa upp med nya tillbehör att servera till.

Laga Markiz grytor

Lammtagine med chermoula
Markiz Talhaoui
Betyg: 3.8 av 5 (4 röster)

Lammtagine med chermoula

Markiz Talhaoui Tainton
1 h + tid i kyl
Korvgryta med salsiccia
Markiz Talhaoui
Betyg: 3.9 av 5 (9 röster)

Korvgryta med salsiccia

Markiz Talhaoui Tainton
45 m
Indisk vegetarisk gryta
Markiz Talhaoui
Betyg: 4.6 av 5 (9 röster)

Indisk vegetarisk gryta

Markiz Talhaoui Tainton
30 m
Kryddig gryta med fläsk
Markiz Talhaoui
Betyg: 3.5 av 5 (4 röster)

Kryddig gryta med fläsk

Markiz Talhaoui Tainton
1 h 20 m
POPULÄRT
Kycklingtagine, Markiz recept
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui
Betyg: 3.55 av 5 (22 röster)

Shakshuka green

Markiz Talhaoui Tainton
Skaldjurstagine
Markiz Talhaoui
Betyg: 4 av 5 (1 röster)

Skaldjurstagine

Markiz Talhaoui Tainton
45 m
Laham ma lobia
Markiz Talhaoui
Betyg: 2.9 av 5 (10 röster)

Laham ma lobia

Markiz Talhaoui Tainton
1 h