Birria med rotfrukter

Markiz Talhaoui

Birria med rotfrukter

19 ingredienser

3 h

Den här grytan på högrev och rotfrukter är riktigt enkel att förbereda och sköter nästan sig själv på spisen. Servera gärna grytan med tortillabröd, lime och koriander för en härlig helgrätt.

Ingredienser

portioner

Birria

  • 700 g högrev (eller lamm)
  • 2 torkade anchochili
  • 3 chili guajillo, torkade
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 tomater
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 bit kanelstång (liten)
  • 1 msk vinäger
  • 2 morötter (eller 2 palsternackor)
  • 1 bit rotselleri (liten)
  • 1 l buljong
  • 2 lagerblad
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • färsk koriander
  • limefrukt
  • ev tortillabröd

Gör så här

Birria

  1. Dela köttet i stora bitar.
  2. Koka chilisorterna i vatten i 10 minuter tills de är mjuka.
  3. Mixa chili med lök, vitlök, tomat, spiskummin, oregano, kanel och vinäger.
  4. Lägg kött, rotfrukter, chilibas, buljong och lagerblad i en gryta.
  5. Sjuda i 2,5–3 timmar tills köttet faller isär.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera birria i skålar toppad med koriander och lime samt tortillabröd vid sidan om.