En indisk curry i vegetarisk variant med jordärtskockor. Servera gärna med ris.
Visa mer
30 m
4
4 portioner
Du behöver
500 g jordärtskockor
2 gula lökar
1 msk ingefära, hackad
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk gurkmeja (färsk eller malen)
2 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
0,5 tsk kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk kryddnejlika
1 msk olja (valfritt, jag rekommenderar olivolja eller kokosolja)
2 dl vatten
salt
peppar
färsk koriander
Gör så här
Tvätta, skala och skär jordärtskockorna i bitar koka i 10 minuter. Skala och skär löken i halvmånar. Skala och hacka ingefäran i bitar och skala och riv vitlöken.
Blanda gurkmeja, spiskummin, koriander, kanel, kardemumma och nejlika i en lite skål och ställ åt sidan.
Hetta upp olja i en gryta och tillsätt lök, ingefära och vitlök och rör i 3 minuter på medelhög värme. Sänk värmen och rör ner kryddblandningen, rör i 1 minut.
Tillsätt jordärtskockorna och rör i ytterligare 2 minuter. Tillsätt vatten och låt sjuda under lock i 5-10 minuter eller tills skyn tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
Servera i skål och toppa med färsk koriander. Servera gärna med ris.