Kryddig jordärtskockscurry

Kryddig jordärtskockscurry
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kryddig jordärtskockscurry

15 ingredienser

30 m

En indisk curry i vegetarisk variant med jordärtskockor. Servera gärna med ris.

Ingredienser

portioner
  • 500 g jordärtskocka
  • 2 gula lökar
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk gurkmeja (färsk eller malen)
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk hel nejlika
  • 1 msk olja (valfritt, jag rekommenderar olivolja eller kokosolja)
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Tvätta, skala och skär jordärtskockorna i bitar koka i 10 minuter. Skala och skär löken i halvmånar. Skala och hacka ingefäran i bitar och skala och riv vitlöken.
  2. Blanda gurkmeja, spiskummin, koriander, kanel, kardemumma och nejlika i en lite skål och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp olja i en gryta och tillsätt lök, ingefära och vitlök och rör i 3 minuter på medelhög värme. Sänk värmen och rör ner kryddblandningen, rör i 1 minut.
  4. Tillsätt jordärtskockorna och rör i ytterligare 2 minuter. Tillsätt vatten och låt sjuda under lock i 5-10 minuter eller tills skyn tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera i skål och toppa med färsk koriander. Servera gärna med ris.