Korvgryta med salsiccia

Korvgryta med salsiccia
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Korvgryta med salsiccia

14 ingredienser

45 m

Den här korvgrytan med salsiccia, tomatpuré och grädde är både hjärtlig och smakrik. Hoppas den kommer att uppskattas!

Ingredienser

portioner
  • 500 g salsicciakorv (italiensk korv)
  • 1 lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 morötter, tärnade
  • 2 potatisar, tärnade
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • färsk persilja (eller basilika)

Gör så här

  1. Skär salsiccian i bitar eller skivor, beroende på din preferens.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med lite olivolja på medelvärme.
  3. Stek salsiccian tills den är gyllenbrun runtom. Ta sedan bort den från pannan och ställ åt sidan.
  4. Häll i mer olivolja i samma panna (om det behövs) och stek sedan lök och vitlök tills de är mjuka och gyllenbruna.
  5. Tillsätt tomatpuré och rosta den i ca 1-2 minuter tills den karamelliseras (blir mörkare i färgen) och doften blir intensiv.
  6. Tillsätt rosmarin samt selleri och fräs 1-2 minuter.
  7. Häll i krossade tomater, rör om väl och låt sjuda i några minuter.
  8. Häll i grädde och blanda väl. Låt grytan sjuda i några minuter så att smakerna blandas ordentligt.
  9. Lägg i morötter, potatis och den stekta salsiccian. Rör om så att allt är jämnt fördelat.
  10. Täck pannan med lock och låt grytan sjuda på låg värme i ca 20-25 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och korven är genomkokt.
  11. Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.
  12. Garnera med färsk persilja eller basilika om så önskas.
  13. Servera grytan varm, gärna med bröd till.