Korvgryta med salsiccia
Korvgryta med salsiccia
14 ingredienser
45 m
Den här korvgrytan med salsiccia, tomatpuré och grädde är både hjärtlig och smakrik. Hoppas den kommer att uppskattas!
Ingredienser
- 500 g salsicciakorv (italiensk korv)
- 1 lök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad rosmarin
- 1 stjälk stjälkselleri
- 400 g krossade tomater
- 2 dl grädde
- 2 morötter, tärnade
- 2 potatisar, tärnade
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- färsk persilja (eller basilika)
Gör så här
- Skär salsiccian i bitar eller skivor, beroende på din preferens.
- Hetta upp en stor stekpanna med lite olivolja på medelvärme.
- Stek salsiccian tills den är gyllenbrun runtom. Ta sedan bort den från pannan och ställ åt sidan.
- Häll i mer olivolja i samma panna (om det behövs) och stek sedan lök och vitlök tills de är mjuka och gyllenbruna.
- Tillsätt tomatpuré och rosta den i ca 1-2 minuter tills den karamelliseras (blir mörkare i färgen) och doften blir intensiv.
- Tillsätt rosmarin samt selleri och fräs 1-2 minuter.
- Häll i krossade tomater, rör om väl och låt sjuda i några minuter.
- Häll i grädde och blanda väl. Låt grytan sjuda i några minuter så att smakerna blandas ordentligt.
- Lägg i morötter, potatis och den stekta salsiccian. Rör om så att allt är jämnt fördelat.
- Täck pannan med lock och låt grytan sjuda på låg värme i ca 20-25 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och korven är genomkokt.
- Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.
- Garnera med färsk persilja eller basilika om så önskas.
- Servera grytan varm, gärna med bröd till.