Kryddig gryta med fläsk
Kryddig gryta med fläsk
14 ingredienser
1 h 20 m
Den här grytan med fläsk, grönkål och ingefära är både kryddig och värmande i höstrusket.
Ingredienser
- 1 kg grytbitar av fläsk
- 3 msk olivolja
- 3 gula lökar, stora skalade och strimlade
- 4 klyftor vitlök, finhackade
- 2 msk färsk ingefära, riven
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 g saffran
- 1 knippe färsk koriander, hackad
- 1 knippe persilja, hackad
- 7 potatisar, skalade
- 1 förp grönkål, färsk samt repad och grovstrimlad
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
- bröd (till servering)
Gör så här
- Bryn köttet lite i taget i olja. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och kryddor. Bryn ytterligare några minuter.
- Tillsätt vatten så att det täcker köttet och låt sjuda under lock ca 30 minuter, eller tills köttet känns mjukt.
- Tillsätt potatisen och låt sjuda ytterligare 25–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Rör sedan ner grönkål och låt sjuda under lock i 2–3 minuter. Toppa med färsk chili och servera med ett gott bröd.