Kryddig gryta med fläsk

Kryddig gryta med fläsk
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kryddig gryta med fläsk

14 ingredienser

1 h 20 m

Den här grytan med fläsk, grönkål och ingefära är både kryddig och värmande i höstrusket.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg grytbitar av fläsk
  • 3 msk olivolja
  • 3 gula lökar, stora skalade och strimlade
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 g saffran
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 7 potatisar, skalade
  • 1 förp grönkål, färsk samt repad och grovstrimlad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • bröd (till servering)

Gör så här

  1. Bryn köttet lite i taget i olja. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och kryddor. Bryn ytterligare några minuter.
  2. Tillsätt vatten så att det täcker köttet och låt sjuda under lock ca 30 minuter, eller tills köttet känns mjukt.
  3. Tillsätt potatisen och låt sjuda ytterligare 25–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör sedan ner grönkål och låt sjuda under lock i 2–3 minuter. Toppa med färsk chili och servera med ett gott bröd.