Tomat och okratagine, Markiz recept

0 röster
45
Tomat och okratagine, Markiz recept
Foto: Angelica Zander

Underbara smaker i denna tagine à la Markiz! Perfekt när du tröttnat på julmaten! 

Visa mer
45

Du behöver

  • 450 g färsk okra
  • 3 msk olivolja
  • 7 tomater, skalade urkärnade och hackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär stjälkarna av okran utan att skära i fröhuset. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs okran tills den är lätt brynt. Ta upp okran med en hålslev.
  2. Skala tomaterna med fruktkniv.
  3. Fräs lök och vitlök tills de är mjuka men inte brynta. Tillsätt paprikapulver. Rör om i 30 sekunder och tillsätt sedan tomaterna. Koka upp och låt sjuda i
 10 minuter. Tillsätt okran, hälften av persiljan, rikligt med peppar och salt. Låt sjuda i cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  4. Om såsen är för tunn och behöver kokas ihop måste man ta upp okran först. Lägg den åt sidan och håll den varm. Koka såsen tills den tjocknar. Häll såsen över okran och servera rätten varm eller kall. Garnera med resten av persiljan.
26 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...