Krämig räkgryta med lax och kokos

Krämig räkgryta med lax och kokos
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Krämig räkgryta med lax och kokos

7

12 ingredienser

20 m

En krämig räkgryta med lax och kokos som serveras med ris passar lika bra till vardag som helg.

Ingredienser

portioner4
  • 1 msk solrosolja
  • 5 msk röd currypasta
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 1 cm färsk ingefära, skalad och finriven
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2-3 limefrukter, skuren för att pressas över
  • 4 laxfiléer, med skinn
  • 4 pak choi, skuren i fjärdedelar (baby pak choi)
  • 150 g jätteräka, råa
  • 0,5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • basmatiris
  • sötmandel

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek currypasta, vitlök och ingefära i 1 minut.
  2. Rör i kokosmjölk och låt sjuda. Pressa i lime och lägg i laxen, täck med lock och låt koka i 15 minuter på medelvärme.
  3. Strö i räkorna och pak choi, koka ytterligare 3 minuter.
  4. Garnera med koriander och servera med ris blandat med rostade mandlar.