Chiligryta med choklad och korianderkräm

Chiligryta med choklad och korianderkräm
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Chiligryta med choklad och korianderkräm

8

8 steg att laga

21 ingredienser

3 h

En värmande gryta med chili, choklad och korianderkräm kommer göra sig fint i höst.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg högrev, tärnad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 burk krossade tomater
  • 3 msk kalvfond
  • 3 burk öl (eller flaskor)
  • 2 chipotlechilifrukt, stött i mortel
  • 1 tsk anchochili
  • 2 lagerblad
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk malen spiskummin
  • 2 tsk torkad timjan
  • 200 g mörk choklad (70% kakaohalt eller mer)
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2 dl crème fraîche
  • färsk koriander
  • limefrukt (zest)

Gör så här

  1. Putsa köttet och tärna det i bitar.
  2. Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
  3. Finhacka den färska chilin.
  4. Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
  5. Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar.
  6. Hacka den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
  7. Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.
  8. Toppa grytan med crème fraiche som du blandar med koriander, lime och riven choklad.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer