Indisk vegetarisk gryta
Indisk vegetarisk gryta
16 ingredienser
30 m
Den här indiska vegetariska grytan är full av smak och härliga kryddor. Du kan dessutom anpassa grönsakerna efter dina egna preferenser. Smaklig måltid!
Ingredienser
Kryddblandning
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk chilipulver (kan justeras efter smak)
Gryta
- 2 msk olivolja (eller vegetabilisk olja)
- 1 lök, hackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 400 g kikärtor (avrunna och sköljda om du använder på burk)
- 400 g krossade tomater
- 2 morötter, skivad
- 1 blomkål, i små buketter
- 400 ml kokosmjölk
- ca 2 dl gröna ärtor (färska eller frysta)
- salt
- färsk koriander (valfritt till garnering)
Gör så här
Kryddblandning
- Blanda ihop spiskummin, koriander, gurkmeja och chilipulver i en liten skål.
Gryta
- Värm oljan i en stor stekpanna (eller gryta) över medelvärme. Lägg i lök och stek tills den är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt sedan vitlök och ingefära och stek i ytterligare en minut.
- Lägg i den förberedda kryddblandningen och rör om väl så att löken, vitlöken och ingefäran täcks.
- Tillsätt kikärtorna och krossade tomater. Blanda väl och låt det sjuda i ca 5 minuter.
- Tillsätt morötter och blomkål. Rör om och låt det sjuda under lock i ca 15-20 minuter, eller tills grönsakerna är lagom mjuka. .
- Häll i kokosmjölken och rör om väl så att alla ingredienser blandas ordentligt. Låt det sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Lägg i de gröna ärtorna och låt grytan koka i ytterligare några minuter. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.
- Servera grytan varm och garnera med färsk koriander om så önskas. Servera gärna ris eller naanbröd till.