Kycklingtagine, Markiz recept

8 röster
1,5 h
Kycklingtagine, Markiz recept
Foto: Angelica Zander

Underbar kyckling med smaker från Marocko!

Visa mer
1,5 h

Du behöver

  • 8 potatisar
  • 1 hel kyckling
  • 2 tomater
  • 1 lök
  • 0,75 l vatten
  • oliver
  • 1 kruka koriander
  • olivolja till stekning

Chermula

  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 lök, skalad och hackad
  • 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad
  • 2 inlagda citroner, hackad
  • 0,5 färsk chili, finhackad
  • 2,5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk mald koriander
  • 2,5 tsk spiskummin
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 2 lagerblad
  • 1,5 tsk peppar
  • salt, efter smak
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med chermulan. Lös upp saffran i lite varmt vatten.
  2. Blanda alla ingredienserna i en mixer eller mixa med en stavmix. Låt vila i ca 15 minuter, förbered under tiden potatisen och kycklingen.
  3. Skala potatisen och skär dem i fina båtar. Dela kycklingen i 4 delar och ta bort skinnet. Gör små stick hål med kniven i kycklingköttet. Lägg sedan kycklingbitarna i chermulan och låt vila i 15 minuter.
  4. Skala och hacka lök och tomat, blanda sedan det med lite av chermulan. Hetta upp olja och fräs lök och tomaten i ca 2-3 minuter på medelvärme (viktigt att inte löken får färg.) Lägg sedan i kycklingen, över det potatisen och toppa med oliverna och knippe koriander.
  5. Häll på vatten så att det precis täcker maten och låt koka på medelhög värme i 45-50 minuter. Tillsätt vatten om det behövs.
26 december 2018

Laddar fler recept...