Grillade ribs med tomatglaze

Grilla ribs - 5 tips för att lyckas

Att grilla revbensspjäll kan vara lite klurigt, men om du ger det tid och kärlek blir det ett fantastiskt mört och saftigt kött. Det här är vad du behöver veta för att för att få till de perfekta revbenen!
koket.se
Grillade ribs med tomatglaze

Ge det tid. För att få till revbenen bör de få lång tid på grillen, gärna upp mot 2 timmar. Börja med att grilla revbenen på direkt värme så de får en fin yta och låt sedan gå klart på indirekt värme tills de är så möra att du enkelt kan dra bort köttet från benet med en gaffel.

Tjocka revbensspjäll blir bäst om de kokas innan du grillar dem, annars tar det för lång tid på grillen och köttet kan bli torrt. Allra godast blir det om du kokar revbenen i en god buljong. Detta kan du göra dagen innan eller långt i förväg

Spareribs har en hinna på undersidan som måste tas bort, annars blir den alldeles hård efter en vända på grillen. Den är enkel att ta bort med hjälp av ett grillspett. Se videon nedan för att se hur du gör.

Gör en bra rub eller glaze. Använd dina favoritkryddor, glöm inte sockret och att väga upp med syra. Gnid in rubben runt hela köttet, gärna lång tid i förväg. Se & gör bästa rubben här.

Låt vila i ca 20 minuter! Så blir köttet saftigare och godare.

Se Christian Hellberg dela med sig av sina tips! Recept på Christians ribs hittar du här

Recept på revbensspjäll