Grillade ribs med tomatglaze

Grilla ribs - 5 tips för att lyckas

Att grilla revbensspjäll kan vara lite klurigt, men om du ger det tid och kärlek blir det ett fantastiskt mört och saftigt kött. Det här är vad du behöver veta för att för att få till de perfekta revbenen!
Grillade ribs med tomatglaze

Ge det tid. För att få till revbenen bör de få lång tid på grillen, gärna upp mot 2 timmar. Börja med att grilla revbenen på direkt värme så de får en fin yta och låt sedan gå klart på indirekt värme tills de är så möra att du enkelt kan dra bort köttet från benet med en gaffel.

Tjocka revbensspjäll blir bäst om de kokas innan du grillar dem, annars tar det för lång tid på grillen och köttet kan bli torrt. Allra godast blir det om du kokar revbenen i en god buljong. Detta kan du göra dagen innan eller långt i förväg

Spareribs har en hinna på undersidan som måste tas bort, annars blir den alldeles hård efter en vända på grillen. Den är enkel att ta bort med hjälp av ett grillspett. Se videon nedan för att se hur du gör.

Gör en bra rub eller glaze. Använd dina favoritkryddor, glöm inte sockret och att väga upp med syra. Gnid in rubben runt hela köttet, gärna lång tid i förväg. Se & gör bästa rubben här.

Låt vila i ca 20 minuter! Så blir köttet saftigare och godare.

Se Christian Hellberg dela med sig av sina tips! Recept på Christians ribs hittar du här

Recept på revbensspjäll

Förkokta revbensspjäll
Köket .se kocksida
Betyg: 2.9 av 5 (81 röster)

Förkokta revbensspjäll

Köket.se
Från Sverige Julens godaste revbensspjäll
Betyg: 5 av 5 (9 röster)

Julens godaste revbensspjäll

3 h
POPULÄRT
honungs och hoisinmarinerade revbensspjäll
Jennie Walldén KM
Jennies tjocka revben med glaze
Jennie Walldén KM
Betyg: 4 av 5 (109 röster)

Jennies tjocka revben med glaze

Jennie Walldén
2 h 30 min
Leilas godaste revbensspjäll ny
Leila Lindholm
Betyg: 3.3 av 5 (1791 röster)

Leilas godaste revbensspjäll

Leila Lindholm
2 h
Marinerade revbenssjäll ny
Köket .se kocksida
Betyg: 3.5 av 5 (38 röster)

Marinerade revbensspjäll

Köket.se
Kryddiga revben
Fredrik Eriksson ny
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Kryddiga revben

Fredrik Eriksson
3 h
Myllymäkis grillade revbensspjäll med coleslaw
Tommy Myllymäki 2024 KM
Betyg: 3.6 av 5 (71 röster)

Myllymäkis grillade revbensspjäll med coleslaw

Tommy Myllymäki
1 h + förkokning
Grillade revbenssjäll med glaze
Köket .se kocksida
Betyg: 3.4 av 5 (105 röster)

Grillade revbensspjäll med glaze

Köket.se
Baby back ribs
Leila Lindholm
Betyg: 3.8 av 5 (135 röster)

Baby back ribs

Leila Lindholm