Leilas godaste revbensspjäll
Leilas godaste revbensspjäll
12 ingredienser
2 h
Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen.
Att förkoka revbensspjäll innan du penslar med glaze och grillar eller ugnsgrillar dem är bästa knepet för att få saftiga och möra revbensspjäll!
Ingredienser
- 5 kg revbensspjäll, hela, tjocka
- 1 vitlök
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- salt
Glaze till revbenspjällen
- 1 dl ketchup
- 1 dl japansk soja
- 1 dl rörsocker
- 2 msk sesamolja
- 0,5 dl honung, flytande
- ca 4 cm ingefära (stor som en tumme)
- 2 klyftor vitlök
Gör så här
Koka revbensspjäll
- Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något.
- Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen.
- Tag upp revbensspjällen dem och låt dem rinna lite på ett galler innan de penslas med glaze.
Glasering
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung.
- Riv ner ingefära och vitlök i glazen.
- Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg.
- Pensla 1 gång till efter cirka 15 minuter. Servera gärna revbenspjällen direkt, då är de som saftigast.