Revbensspjäll med chili-och ingefärsglaze

NYHET
Revbensspjäll med chili-och ingefärsglaze
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Revbensspjäll med chili-och ingefärsglaze

19 ingredienser

3 h

Mörkokta revbensspjäll med smakrik ingefärs- och chiliglaze serveras här med en krämig coleslaw kryddad med spiskummin, fänkål och stjärnanis. En rätt som har en given plats på Stefans julbord.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 gula lökar, delade
  • 2 lagerblad

Glaze

  • 3 dl chilisås
  • 1 dl barbequesås (rökig)
  • 1 förp passerade tomater (à 390 g)
  • 2 tomater, fint hackade
  • 1 bananschalottenlök, fint hackad
  • 1 anchochili, blötlagd och fint hackad
  • 4 msk färsk ingefära, grovhackad

Coleslaw

  • 0,5 spetskål, fint strimlad
  • 0,5 purjolök, fint skivad
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk hel spiskummin, stött i mortel
  • 1 tsk stjärnanis, stött i mortel
  • 2 tsk fänkålsfrö, stött i mortel
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg revbensspjäll, lök, lagerblad, vatten och salt i kastrull. Sjud i ca 2,5 timme.
  2. Ta upp och låt svalna något. Detta kan göras i förväg, upp till några dagar inför servering.
  3. Fräs tomater, schalottenlök och anchochili. Häll i chilisås, bbq-sås, krossade tomater och ingefära. Låt koka ihop och ställ åt sidan.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Skär ner revbensspjällen i bitar efter benen. Vänd runt i ingefärsglazen. Lägg i en ugnsform och och tillaga i ugnen ca 10 minuter. Servera direkt

Coleslaw

  1. Koka upp vatten och salt. Strimla spetskålen fint. Ansa och strimla
  2. oppa spetskål och purjolök i vattnet någon minut, kyl ner i isvatten, häll bort vattnet och torka väl på handduk.
  3. Blanda majonnäs, creme fraiche, senap, kummin, stjärnanis och fänkål. Smaka av med salt.
  4. Blanda krydd- och senapsmajonnäsen med spetskål och purjolök
  5. Servera revbensspjällen med den krämiga kålsalladen.