Felix juldukning helbildfelix-svg-logo

8 snabba & billiga tips - Så fixar du julens vackraste dukning

Ingen tid är så underbar som jul. Julmusiken klingar på radion, stakar och stjärnor lyser i varje fönster och julbaket pågår från första advent till julafton. Fast nej, december - och speciellt dagarna innan jul, kan var fruktansvärt stressande. Pengarna tryter och alla långa "att göra-listor" tar aldrig slut. Här är 8 enkla och billiga tips till julens vackraste bord.

Oavsett om du har en liten jul eller hela släkten hemma, så är ett vackert dukat bord både välkomnande och pricken över i. Vi samlas länge kring maten under hela december. Adventsfika, adventsmiddagar, julafton, mellandagarna och tillslut nyår - måltiderna mer eller mindre avlöser varandra!​ Med några enkla & billiga tips kan du få julbordet att glänsa!

1. Udda porslin

Allt måste inte vara perfekt! Udda tallrikar går faktiskt alldeles utmärkt, liksom vinglas. Försök håll basen i en färg men låt exempelvis assietterna ha olika färger. Pynta hela bordet med grankvistar, billigt och ger en varm och väldoftande julkänsla.

2. Tända ljus

Tända ljus skapar en levande stämning. Här är ett superenkelt och festligt tips. Gröp ur ett äpple, märk ut hålet med hjälp av en tom värmeljushylsa​ och tryck till, gröp sedan ur med en sked. Tryck sedan i ett nytt värmeljus.

3. Pappersservetter är ok!

Nej man man behöver inte ha linneservetter för att få till en vacker dukning. En vanlig pappersservett blir fin med en grankvist och ett rött band. Har du inget rött band, använd ett grovt jutesnöre eller krusa  ett presentsnöre. Eller gör bara en vacker vikning

4. Dekorera med bär.

Färska bär gör susen både på maträtter och efterrätter. Se så vacker denna enkla och galet goda lingonparfait blev tack vare bären.
Receptet hittar du här!

Med några enkla grankvistar mitt på bordet, julkulor och röda snören kan du skapa julens vackraste dukning.

5. Välkomnande bricka

En välkomnande och vackert dekorerad bricka med granar och kottar känns välkomnande och ett trevligt sätt att starta middagen på. Servera glögg, godis, pepparkakor eller nötter som snacks.

6. Julgodis i burkar

I den bästa av världar hinner man baka julgodis. Men tryter tiden kan du köpa färdigt och hälla upp i burkar med ett rött band runt om. Ett enkelt sätt att få julkänsla på nolltid.

7.  Bordsplacering

Bordsplacering är ett kul sätt att bryta konstellationer vid middagsbordet. Det finns både färdiga små julkulor att köpa eller gör det enkelt och skriv på etiketter eller varför inte ta små dekorativa underlägg i papper? Vill du ta det ytterligare ett steg, skriv frågor om julen på baksidan, så får ni garanterat lite nya samtalsämnen kring julbordet.

8. Dekorativa grankvistar

Servera efterrätt och tilltugg med dekorativa grankvistar och julkulor, ett enkelt, billigt och snabbfixat tips!​ 
Prova att baka denna saftiga saffranskaka och servera med lingongrädde - sååå himla gott!

Se fler goda julrecept från FELIX här nedan.

Gott till jul

ENKELT
Felix Saffranspannkaka med lingonswirl NY
Felix saffranskaka med lingongrädde
Klassiska julköttbullar
Felix Griljerad rotselleri
Felix lingonparfait
Felix rispudding
Felix lingonbröd utan jäst (med produkt i bild)
Risgrynsgröt med julgranola
Felix vegetarisk Jansson
köttbullar med skånsk senap
Abba glögg & äpplesill
Artikel