I samarbete med FELIX

Rostad julsallad med rödbetor och sötpotatis

4 röster
40 m
6 bufféportioner
Felix rostad julsallad
Foto: köket.se
40 m
6 bufféportioner
6 portioner

Du behöver

  • 710 g Felix hela rödbetor
  • 1 sötpotatis
  • 250 g brysselkål
  • 100 g grönkål
  • olja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll av och klyfta rödbetorna. Skala och klyfta sötpotatis, halvera brysselkålen. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och ringla över rikligt med olja. Strö över flingsalt.
  3. Rosta i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills rotsakerna fått fin färg.
  4. Skölj grönkålen och riv bladen från stjälkarna.
  5. Blanda de rostade rotsakerna med grönkål och servera salladen ljummen!
Tips!
Felix potatisbullar med nötcrunch
7 december 2016

Fler goda recept