I samarbete med FELIX

Rostad julsallad med rödbetor och sötpotatis

40 m
6 bufféportioner
Felix rostad julsallad
Foto: köket.se
40 m
6 bufféportioner

Du behöver

  • 710 g Felix hela rödbetor
  • 1 sötpotatis
  • 250 g brysselkål
  • 100 g grönkål
  • olja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll av och klyfta rödbetorna. Skala och klyfta sötpotatis, halvera brysselkålen. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och ringla över rikligt med olja. Strö över flingsalt.
  3. Rosta i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills rotsakerna fått fin färg.
  4. Skölj grönkålen och riv bladen från stjälkarna.
  5. Blanda de rostade rotsakerna med grönkål och servera salladen ljummen!

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Felix potatisbullar med nötcrunch
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX